Neláka vás zdravé stravovanie? Určite by ste mali o ňom porozmýšľať


Je normálne, že ľuďom nie vždy chutí zdravšia strava. Väčšinou ju opisujú tak, že je neochutená a že im jednoducho nechutí. V dnešnej dobe sú ľudia zvyknutí na fastfoody, polotovary a jedlá z reštaurácií, pretože sa im nechce doma variť. Toto je však veľká chyba. Nie je problém, keď si takúto stravu doprajú raz za čas, ale určite to s ňou netreba preháňať. Telo týmto zaťažujete a vy sa cítite unavený, bez života a dokonca aj priberáte na váhe a to nie malé čísla. Keď potom vidíte zvýšenú váhu, nie ste s ňou spokojní a nakoniec sa pustíte bezhlavo do rôznych diét, ktoré sľubujú ohromujúce zázraky, ktoré sa však vo väčšine prípadov nedostavia a vy ste zas a znovu sklamaní.

Nezdravé fastfoody

Premýšľali ste ale o tom, že zdravá strava môže byť aj chutná a môžete ju jesť denno denne s tým, že vám nijak neublíži? Práve naopak, budete sa po nej cítiť dobre, budete zdravší, pretože v nej prijmete mnoho živín a vitamínov, ktoré telo pre správnu funkciu potrebuje. Zároveň nebudete priberať na váhe, ale si skôr telo udržíte v norme a možno navyše aj niečo schudnete a určite budete so sebou spokojní.

Zdravá pestrá strava

Zdravá strava samozrejme neznamená len chrúmať šalát, napchávať sa zeleninou alebo kuracím mäsom. Zdravá strava znamená to, že budete jesť pestro. Budete striedať rôzne jedlá, no nebudete ich smažiť na litry oleja. Na raňajky si pokojne dajte cereálie alebo chlieb, no v normálnom množstve tak, aby ste si o 3 hodiny mohli dopriať nejaké ovocie, ktoré máte radi. Ideálne by bolo jedávať každé 3 hodiny, aby malo telo neustále živiny, no samozrejme nie každému sa to dá dodržiavať. Nie je teda problém dať si aj 3 jedlá za deň, no netreba to s porciami v žiadnom prípade preháňať. Pokiaľ si aspoň trochu budete dávať pozor na stravu a obmedzíte fastfoody, polotovary a reštaurácie, uvidíte zmenu priamo na svojom tele. Telo sa vám za všetko poďakuje a vy si nakoniec spravíte z prípravy jedla záľubu.

0 komentářů: „Neláka vás zdravé stravovanie? Určite by ste mali o ňom porozmýšľať“