Voda v domácnostiach


Voda je základným pilierom každej domácnosti. Je potrebná nielen k životu ale aj k udržaniu hygieny. Okrem toho ju potrebujeme aj na závlahu. O potrebe vody by vedeli rozprávať hlavne gazdinky a záhradkári. Pre udržanie čistoty v domácnosti je voda kľúčová. Okrem pitného režimu je neoddeliteľnou časťou varenia a pečenia. Rovnako ju využívame pre udržanie hygieny tela. Denné umývanie riadov, plôch ale aj pranie bielizne. Záhradkári bez vody nevypestujú zeleninu alebo ovocie. Pre rastliny je voda kľúčovou komoditou. Zálievka rastlín podporuje rast plodov a prívod minerálnych látok a hnojiva z pôdy.

voda

Skrátka a dobre, bez vody si svoj život nevieme predstaviť. Milovníci zvierat majú hlavne v letných mesiacoch zvýšenú potrebu dopĺňania vody pre svojich zvieracích priateľov. V prípade znečistenia vody nastáva ale problém. Tento sa môže odzrkadliť nielen na kvalite vody a jej chuti a vôni. Kontamináciu môžeme rozoznať viacerými spôsobmi. Ako prvé vidíme zmeny vo farbe vody. Tá môže byť biela, v rôznych odtieňoch žltej až po oranžovú či hnedú. Rozhodne musíme spozornieť pri akejkoľvek zmene farby vody a prestať s jej konzumáciou. Rovnako aj v prípade zápachu, ktorý môže voda niesť. Nebezpečnejšími sú ale znečistenia a nerovnováha, ktorú nevidíme.

pri tvrdej vode trpí aj pokožka

V takomto prípade nastupuje chemický rozbor vody. Ten je najčastejšie používaný pri kúpe nehnuteľností, podozrení na nekvalitnú vodu alebo pri kolaudácii novostavieb. Vďaka širokému portfóliu informácií nás dokáže presne informovať nielen o znečistení vody ale aj o obsahu látok, ktoré sa vo vode môžu nachádzať. Voľným okom totiž nevidíme nevhodné parametre, ako sú napríklad príliš tvrdá voda, nevhodné Ph vody, znečistenie ťažkými kovmi alebo dokonca pesticídmi či inými toxickými látkami. Vďaka rozboru z laboratória môžeme pristúpiť k náprave situácie. Kvalitná a čistá pitná voda podporuje zdravie. Naopak znečistená a kontaminovaná voda nám môže priniesť problémy s tráviacim traktom, pokožkou alebo problémy s pečeňou. Lepšie na tom nebudú ani naše zvieratá. Či už sa jedná o mačku, zajaca, psa alebo rybyčky v akváriu. Vyvarujme sa preto radšej komplikáciám a zistime si všetko o vode, ktorú denne pijeme.

0 komentářů: „Voda v domácnostiach“