Výroba skladu palivového dreva svojpomocne

Vykurovanie drevom sa stalo v súčasnej dobe veľkým hitom, pretože je to najlacnejší spôsob, ako mať doma v dome v zimných mesiacoch teplo. Palivové drevo sa dá dokonca nazbierať v lese, a pri troche snahy a telesnom pohybe môžete ušetriť aj veľké peniaze. Palivové drevo by sme mali skladovať na suchom mieste, kam neprší, nezateká a kde sa nedarí vďaka zvýšenej vlhkosti plesniam. Niektorí ľudia to riešia tak, že si obkladajú drevom prízemnú časť domovej fasády, ale práve tam sa môžu vyskytovať hniloba a plesne. Lepším riešením je zhotoviť drevník alebo aspoň základnú zastrešenú konštrukciu, ktorá bude dostatočne vzdušná a bude tu možné skladovať drevo na celú zimnú sezónu.

vykurovanie drevom

Základová doska – výstavbu základovej dosky sa oplatí zveriť profesionálom s potrebnou technikou. Uľahčíte si tým tú najväčšiu drinu a môžete sa potom v pokoji pripravovať na ostatné stavebné činnosti. Dôležité je vopred prepočítať, koľko kubíkov palivového dreva budete potrebovať na celú zimu, aby ste mali podľa toho dostatočne veľký skladový priestor.

palivové drevo

Výstavba nosnej konštrukcie – akonáhle bude betónová základová doska hotová a dostatočne preschnutá, môžete sa pustiť do montáže obvodovej konštrukcie z drevených trámov. Vytvoríte obvodový veniec, vztýčíte v týchto miestach zvislé stĺpy a vzniknutú plochu medzi nimi potom obložíte vodorovne pokladanými drevenými latami. Laty pokladajte mierne cez seba v uhle 30 stupňov, bude to veľmi efektné a priestorovejšie, než keby boli laty iba rovné. A nezabudnite nakúpiť dostatočný počet konštrukčných skrutiek, najlepšie z nerezovej ocele, ktoré budú celú konštrukciu spoľahlivo udržiavať v súdržnom stave.

Zastrešenie – ako dobrý variant zastrešenia týchto objektov sa javí kanadský šindeľ. Je to krytina ľahká, dobre odolná voči poveternostným vplyvom, a pokládku zvládnete svojpomocne veľmi ľahko. Nie je toxická a môžete ju použiť aj na stavbách, kde dochádza k odvodu dažďovej vody do záhrady medzi okrasné aj úžitkové rastliny.

0 komentářů: „Výroba skladu palivového dreva svojpomocne“