Čo na tom koberci tak páchne

Tiež sa sami seba pýtate, prečo vám koberec v byte tak zapácha? Snažíte sa zápach odstrániť nejakým dezodorantom, ale nepomáha to? Čo zaručene pomôže, je dôkladné profesionálne čistenie kobercov v Poprade Veľká, to si so zápachom poradí, a ak chcete vedieť, aké sú dva hlavné zdroje zápachu, ak si odmyslíme rôzne vyliate nápoje alebo rozliate omáčky, potom pokračujte v čítaní nasledujúcich riadkov:

čistenie kobercov

Príprava pokrmov – pri príprave pokrmov uniká od sporáka mnoho výparov a tie, ktoré nezachyti kuchynský digestor, preniknú až do obývacej izby alebo do spálne. Súčasťou vodných pár je aj tuk, a ten postupne dopadá na podlahu a tam je v koberci zašliapavaný medzi kobercové vlákna. Časom tuk oxiduje – žltne, a vzniká pri tom množstvo odpadových organických kyselín, ktoré páchnu. Zápach vám potom môže pripomínať zatuchnuté maslo. Vreckový vysávač si nedokáže poradiť s týmito nečistotami, väčšina z nich zostane na koberci prilepená, a tak je nutné sa ich zbaviť iba čistiacim strojom.

koberec v izbe

Chodidlá – ak chodíte po koberci v ponožkách, v silónových pančuchách alebo úplne naboso, budete do kobercových vlákien utierať váš pot. Ten sám o sebe nezapácha, a spočiatku tiež nie je nič cítiť, ale po dlhšej dobe sa potu ujmú baktérie a začnú ho rozkladať. Koberec potom začne pripomínať silne prepotené ponožky. Niektorí ľudia sa tomu môžu čudovať a môže im pripadať, ako je možné, že si s tým neporadí vysávač, ale ten nemá taký sací výkon, aby zvládol odsať mastný pot, ktorý je veľmi lepkavý a na vlákna sa lepí veľmi dôkladne.

V niektorých bytoch, kde sa iba koberce vysávajú, môže byť zápach veľmi intenzívny, a to potom spôsobuje problémy v situáciách, keď si niekoho pozývate domov na návštevu. Pri posedení na sedacej súprave alebo v stoji to cítiť nie je, až v okamihu, keď sa zohnete k podlahe, keď vám tam napríklad niečo spadne – je to podobné, ako zápach neumývaných chodidiel, ktorý tiež nie je cítiť z väčšej vzdialenosti, ale až v okamihu, keď k chodidlám pritlačíte svoj nos.

0 komentářů: „Čo na tom koberci tak páchne“